preskočiť na hlavný text

Obmedzenia

Keď pripájate druhé zariadenie, keď je už k tlačiarni pripojené zariadenie (napríklad počítač), pripojte ho pomocou rovnakého spôsobu pripojenia ako pripojené zariadenie.
Ak ho pripojíte pomocou iného spôsobu pripojenia, pripojenie k používanému zariadeniu sa ukončí.
Môžete však používať pripojenie Wi-FiPriame bezdrôtové pripojenie súčasne.

Obmedzenia nájdete v nasledujúcom texte.

Connect via wireless router

  • Skontrolujte, či je pripojené zariadenie aj bezdrôtový smerovač. Podrobné informácie o kontrole týchto nastavení nájdete v príručke dodanej s bezdrôtovým smerovačom alebo sa obráťte na jeho výrobcu.
    Zariadenie pripojené k tlačiarni bez použitia bezdrôtového smerovača znova pripojte prostredníctvom bezdrôtového smerovača.
  • Konfigurácia, funkcie smerovača, nastavovacie postupy a nastavenia zabezpečenia bezdrôtových smerovačov sa líšia v závislosti od systémového prostredia. Podrobné informácie nájdete v príručke k bezdrôtovému smerovaču alebo sa obráťte na jeho výrobcu.
  • V závislosti od vašej krajiny alebo oblasti táto tlačiareň nepodporuje štandardy bezdrôtovej siete používajúce 5 GHz pásmo.
  • Ak aktuálne nastavenie pásma kanála vo vašom zariadení nezahŕňa 20 MHz, TKIP nemôže sa použiť pre protokol zabezpečenia. Zmeňte nastavenie na hodnotu 20 MHz. Pre lepšie zabezpečenie odporúčame nastaviť AES spolu s WPA2 alebo vyšším zabezpečením.
    Prepojenie medzi zariadením a bezdrôtovým smerovačom sa počas zmeny nastavenia dočasne vypne. Na nasledujúcu obrazovku tejto príručky prejdite až po dokončení nastavenia.
  • Pri pripájaní k sieti Wi-Fi v exteriéri sa nepripájajte k sieti s frekvenciou 5 GHz (SSID).
    Pásmo s frekvenciou 5 GHz, ktoré je dostupné na používanie tlačiarne, obsahuje kanály, ktoré sa smú používať len v interiéri (závisí to od vašej krajiny alebo oblasti).
    Podrobné informácie o sieti s frekvenciou 5 GHz (SSID) vášho bezdrôtového smerovača nájdete v príručke dodanej spolu s ním alebo sa obráťte na výrobcu.
  • Ak zariadenie používate v kancelárii, poraďte sa so správcom siete.
  • Ak sa pripojíte k sieti bez ochrany zabezpečenia, vaše osobné informácie môže získať tretia strana.

Priame pripojenie

Dôležité

  • Ak je zariadenie pripojené na internet prostredníctvom bezdrôtového smerovača a potom ho pripojíte k tlačiarni v režime Priame pripojenie, existujúce pripojenie medzi zariadením a bezdrôtovým smerovačom sa ukončí. V takom prípade sa v závislosti od zariadenia môže pripojenie zariadenia automaticky prepnúť na mobilné údajové pripojenie. Keď ste na internet pripojení pomocou mobilného údajového pripojenia, v závislosti od vašej zmluvy sa môžu účtovať poplatky.

    • Keď pripájate zariadenie a tlačiareň pomocou Priame pripojenie, informácie o pripojení sa uložia do nastavení Wi-Fi. Zariadenie sa môže k tlačiarni pripojiť automaticky aj po jeho odpojení alebo po jeho pripojení k inému bezdrôtovému smerovaču.
    • Ak chcete zabrániť automatickému pripojeniu k tlačiarni v režime Priame pripojenie, po použití tlačiarne zmeňte režim pripojenia alebo v nastaveniach Wi-Fi zariadenia nastavte zariadenie tak, aby sa automaticky nepripájalo.
      Podrobné informácie o zmene nastavení zariadenia nájdete v príručke dodanej so zariadením alebo sa obráťte na jeho výrobcu.
  • Ak pripájate zariadenie a tlačiareň pomocou Priame pripojenie, pripojenie na internet sa v závislosti od vášho prostredia môže stať nedostupným. V takom prípade nemožno používať webové služby tlačiarne.
  • V režime Priame pripojenie môžete súčasne pripojiť až päť zariadení. Ak je pripojených päť zariadení a pokúsite sa pripojiť šieste zariadenie, zobrazí sa chyba.
    Ak sa zobrazí chybová správa, odpojte od tlačiarne nepoužívané zariadenie a nastavenie znovu upravte.
  • Priame bezdrôtové pripojenie pripojí zariadenie (napríklad počítač) k tlačiarni na frekvencii 2,4 GHz.
    Ak sa chcete pripojiť na frekvencii 5 GHz, zapnite funkciu Priame bezdrôtové pripojenie a potom nastavte frekvenčné pásmo na 5 GHz.
    V závislosti od vašej krajiny alebo regiónu táto tlačiareň nepodporuje funkciu Priame bezdrôtové pripojenie využívajúcu pásmo 5 GHz.
  • Zariadenia pripojené k tlačiarni pomocou Priame pripojenie nemôžu medzi sebou komunikovať.
  • Keď je k tlačiarni pripojené zariadenie bez použitia bezdrôtového smerovača a znova ho chcete nastaviť pomocou rovnakého spôsobu pripojenia, najprv ho odpojte. Na obrazovke nastavenia siete Wi-Fi zakážte pripojenie medzi zariadením a tlačiarňou.